מבשלים לליל הסדר


כופתאות חגיגיות למרק

מצרכים ל-24 כופתאות:

1 כוס קמח מצה

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל לבן / שחור

1.5 כוסות מים רותחים

2 כפות שמן

2 ביצים

תוספות אפשריות:

1 כף פטרוזיליה קצוצה מאוד או 1/2 כוס בצל קצוץ ומטוגן (אם בחרתם באופציה זו אין להוסיף את שתי  כפות השמן הרשומות מעלה).

אופן ההכנה:

  1. שמים את קמח המצה בקערה, מוסיפים אבקת אפייה, מלח ופלפל (אם מוסיפים פטרוזיליה הכניסו אותה כאן).
  2. יוצרים גומה במרכז התערובת, יוצקים את המים הרותחים לגומה, מוסיפים שמן ומערבבים בעזרת כף לתערובת אחידה (אם מוסיפים בצל מטוגן מוסיפים אותו ואת שמן הטיגון למים הרותחים ולא מוסיפים בנוסף את שתי כפות השמן). התערובת עדיין תהיה נוקשה וקשה לערבוב, משהים כשתי דקות כדי שהתערובת תצטנן.
  3. מוסיפים ביצה אחת לתערובת וטורפים במרץ עד שנבלעת, מוסיפים את הביצה השנייה וטורפים.
  4. טועמים ואם יש צורך ניתן להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם - נותנים לתערובת לנוח 10 דקות לפחות, אפשר גם יותר.
  5. מרטיבים את כפות הידיים במים לוקחים מהתערובת, מכדרים לכדור ומניחים על מגש.
  6. בסיר מרתיחים מים עם מלח או אבקת מרק, מטילים את הכופתאות לתוך המים הרותחים ומבשלים כ- 6 דקות עד שהן צפות ועולות למעלה. מוציאים מהמים בכף מחוררת ומעבירים לכלי. לפני הארוחה ניתן לחמם אותן בתוך המרק או לצדו.

עוגת שוקולד משגעת ללא גלוטן

מצרכים לעוגה:

6 ביצים מופרדות

1.5 כוסות סוכר 

כוס שמן

1/2 כוס מיץ תפוזים

2 כוסות קמח תפוחי אדמה

1/4 כוס צימוקים / חמוציות

1.5 כוסות אגוזים טחונים

2 כפות קוקוס

1 שקית אבקת אפייה

חבילת שוקולד קצוץ גס

3 כפות קקאו

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מפרידים את הביצים, מוסיפים לחלמונים 3/4 כוס סוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת בהירה. תוך כדי הקצפה מזליפים את השמן באטיות.
  3. מוסיפים חצי כוס מיץ תפוזים, קמח תפוחי אדמה, צימוקים / חמוציות, אגוזים קצוצים, קוקוס, אבקת אפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים ובהדרגה מוסיפים את יתרת הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב. מוסיפים את התערובת ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת עיסה אחידה. שופכים לתבנית משומנת.
  5. מערבבים את השוקולד הקצוץ ואת הקקאו ומפזרים על התערובת ומכניסים לתנור למשך 30-35 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם שננעץ בה יצא יבש.

בתאבון וליל סדר טעים ומהנה לכולנו.

המתכונים מוגשים באדיבות עפרון קינוחים ביתיים | להזמנות: 050-3231570