מתכוננים לחג השבועות


דג סול מטוגן ברוטב

מצרכים:

5 נתחי דג סול מושרים במיץ לימון סחוט ומלח לכמה שעות
כוס יין יבש
מלח, פלפל לבן
3/4 כוס קמח מנופה
2 ביצים טרופות
פירורי לחם
30 גרם חמאה ( או מרגרינה או שמן זית)

לרוטב:

2 גביעי שמנת חמוצה
3 כפות מיונז
1 כפית חרדל
3 מלפפונים ירוקים
2 כפות שמיר
3 כפות עירית קצוצה

מערבבים את חומרי הרוטב ושומרים במקרר.

אופן הכנה:

משרים את הדגים בכוס יין לבן יבש, שוטפים ומייבשים היטב.
מתבלים במלח ופלפל לבן.
בצלחת 1 שמים את הקמח
בצלחת 2 - ביצים טרופות
בצלחת 3- פירורי לחם
טובלים את הדגים בשלוש הצלחות לפי הסדר הנ"ל.
במחבת כבד ממסים 60 גרם חמאה (אפשר גם מרגרינה או שמן זית) ומטגנים את הדגים משני הצדדים עד שיזהיב.
מגישים את הדגים חמים ולידם את הרוטב הצונן לטבילה.

סלט בריאות מירקות שורש

מצרכים:

2 יח' סלק טרי קלוף
2 יח' קולרבי קלוף
3 יח' גזר קלוף
2 גבעולי סלרי + העלים קצוצים
חופן פטרוזיליה
חופן אגוזי מלך
חופן גרעיני חמנייה
חופן שומשום קלוי

תיבול:
3 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
כף חומץ בן יין אדום
4 כפות סילאן
1 כפית חרדל דיז'ון
2 שיני שום כתושות
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. מגרדים את הירקות לרצועות דקות.
  2. מוסיפים את הסלרי ופטרוזיליה קצוצה.
  3. מערבבים בקערית את מרכיבי הרוטב ושופכים על הסלט.
  4. מוסיפים את אגוזי המלך וגרעיני החמנייה ומפזרים שומשום קלוי מעל.

קיש בטטה ופרומעז

לבצק פריך

200 גרם מרגרינה (או כוס שמן)
300 גרם קמח מנופה
כפית מלח
ביצה אחת + חלמון
כף חלב

למלית:

2 בטטות גדולות
בצל חתוך לטבעות
250 שמנת מתוקה
100 גרם שמנת חמוצה
2 ביצים
מלח
מעט פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
כף וחצי קמח

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו לישה מערבבים את כל מצרכי הבצק ומעבדים לבצק חלק. מקררים את הבצק ומשטחים בתבנית עגולה.
  2. חותכים את הבטטות לעיגולים בעובי ס"מ. מפזרים טבעות בצל על הבצק ומעליו מניחים את פרוסות הבטטה.
  3. טורפים את השמנת המתוקה והחמוצה עם הביצים, המלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט והקמח ושופכים על הבטטה.
  4. אופים ב- 180 מעלות כ- 35-45 דקות עד שהמלית זהובה והבצק אפוי.

מעולה להגשה לצד סלט השורש

המתכונים באדיבות פנינית היימן - שירותי קייטרינג בחותם אישי, מושב שדה אילן | www.pninit.co.il