שיר אשיר בגשם


כשמגיע הגשם הראשון טקס חובה אצלנו בבית...להוציא את מגרדת הנוקדלי ממגירת הסירים ולהכין מרק עגבניות הונגרי עם נוקדלי. להיט!

מרק עגבניות הונגרי עם נוקדלי: 

למרק:

2 כפות שמן
קופסה גדולה של רסק עגבניות
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור טחון

אופן ההכנה:

  1. שמים בסיר 2 כפות שמן, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.
  2. כשמבעבע מוסיפים מים עד לחצי הסיר ומבשלים עד שרותח.
  3. לאחר הרתיחה מוסיפים את המלח והפלפל ומבשלים 10 דקות נוספות.

בינתיים ...הכנת הנוקדלי

  1. בקערה עמוקה לערבב 3 כוסות קמח, 6 כפות שמן, מלח, פלפל שחור ומעט מים.
  2. לטרוף היטב עם מזלג שלא יישארו גושים. זה צריך להיות מעט עיסתי. למי שיש מגרדת הונגרית מצוין. פשוט לגרד איתה פירורים מעל הסיר. למי שאין כזו, אפשר לקחת כפיות קטנות ולגרד מעט מעל הסיר (בזמן שהאש דולקת). לבשל עוד 10 דקות ביחד.
  3. לצקת לקערית מרק, לשבת מול החלון, להסתכל על הגשם וליהנות מהמרק.

מרק קרם כרישה וגזר

מצרכים

1 כפות שמן זית
1 כרישה לקוביות דקות
2 גזר קצוץ
4 כוסות גרעיני תירס
שליש כוס יין לבן
4 כוסות ציר מרק עוף או ירקות
עלי בזיליקום לקישוט

אופן ההכנה:

  1. על אש בינונית לאדות עם שמן זית, כרישה קצוצה דק וגזר קצוץ. להוסיף 3 כוסות גרגירי תירס ולבשל יחד עוד 5 דקות.
  2. להוסיף לסיר את היין ולהרתיח. לבשל עד שהנוזל מצטמק, כ- 10 דקות. להוסיף ציר מרק ירקות או עוף פרווה ולהרתיח שוב.
  3. לתבל עם מעט כמון, פלפל שחור טחון ומלח גס.
  4. לטחון הכל בבלנדר מוט. מי שרוצה להוסיף שמנת זה הזמן...ואז להרתיח שוב.

כדי להוסיף עוד טעם מעודן, אפשר להמס כף חמאה במחבת נפרדת, להוסיף לה את כוס התירס שנשארה בצד ולהקפיץ יחד 5 דקות.

שמים את המרק בקערית, מוסיפים את החמאה והתירס, מקשטים בבזיליקום ואוכלים חם.

ומה יותר מוצלח משוקולד חם בחורף קר?

סופלה שוקולד

מצרכים

4 ביצים
כוס סוכר
2 חבילות 100 גרם של שוקולד מריר
חצי כוס שמן
שלושה רבעים כוס קמח
קוביות שוקולד לבן

אופן ההכנה:

  1. להקציף את הביצים (בלי להפרידן) עם כוס סוכר במשך 8 דקות.
  2. בסיר בן מארי (סיר בתוך סיר עם מים רותחים) להמס את השוקולד עם חצי כוס שמן.
  3. להוסיף את השוקולד המומס בהדרגה לתערובת הביצים ולערבב באטיות כל הזמן.
  4. להוסיף את הקמח ולערבב היטב. לשמן תבנית מאפינס ולמלא את השקעים (לא ממש עד הסוף).
  5. להוסיף לכל שקע קוביית שוקולד לבן.
  6. לאפות בתנור שחומם מראש, 17 דקות בדיוק, על 180 מעלות.

בטוחה שתודו לי אחרי שתסיימו לזלול. אשמח שתשלחו לי תמונות או תשתפו אותי איך יצא....


המתכונים באדיבות פנינית היימן - אירועים וטעמים בחותם אישי - pninit1971@gmail.com